Tym razem poszatkowałam szybko kapustę, dodałam marchew i przyprawy i powstała pyszna surówka.
Zachęcam do skorzystania z przepisu.
Surówka z młodej kapusty z maślanką.
Składniki:
- 1/2 główki młodej kapusty
- 2 marchewki
- cukier do smaku
- ok. 100 ml maślanki
- sól
- pieprz
- 1/2 pęczka koperku
- 1 łyżka oliwy z oliwek
Kapustę drobno poszatkowałam, lekko posoliłam i wygniotłam dłońmi.
Marchew obrałam i starłam na tarce jarzynowej.
Dodałam do kapusty.
Dodałam cukier do smaku, posiekany koperek oraz pieprz i łyżkę oliwy z oliwek, wymieszałam.
Dodałam maślankę i jeszcze raz wymieszałam.
Przed podaniem schłodziłam.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Wiosna |
4 komentarze
Do rybki robiłam dziś podobną surówkę i jak zobaczyłam u Ciebie postanowiłam dodać też maślankę do swojej surówki.Nigdy wcześniej nie dawałam maślanki.
OdpowiedzUsuńZawsze warto eksperymentować, wychodzą nieraz super dania.
Usuńwygląda smakowicie
OdpowiedzUsuńDziękuję.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.