Ja natomiast lubię jako dodatek do kanapek czy nawet same na śniadanie byleby smakowały.
Ta jest wyjątkowa, smaczna i aromatyczna, dobra na wszelakie bakterie w naszym organizmie, taki naturalny antybiotyk.
Polecam gorąco.
Surówka z czerwonej kapusty, selera i chrzanu.
- 1/4 główki czerwonej kapusty
- 1/2 bulwy niewielkiego selera
- 2 żółte marchewki
- sól morska
- pieprz
- 1 łyżeczka oliwy z chili
- 100 g chrzanu śmietankowego
- sok z 1/2 limonki
Przygotowanie surówki:
- Kapustę drobno poszatkowałam, a selera i marchewki obrałam i starłam na tarce o grubych oczkach.
- Wszystkie warzywa wymieszałam, dodałam oliwę z chili, chrzan, sok z limonki oraz sól do smaku i oprószyłam pieprzem, wymieszałam.
- Pozostawiłam na 30 minut aby smaki się przegryzły.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Przesmaczne purchawki |
2 komentarze
super ta surówka
OdpowiedzUsuń------------------------------------------
http://bit.ly/2exPe2V
I zdrowa.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.