niedziela, 8 maja 2016

Surówka z czerwonej kapusty, selera i chrzanu

Surówki pasują do wszystkiego, najbardziej lubiane przez wszystkich oczywiście do obiadu.
Ja natomiast lubię jako dodatek do kanapek czy nawet same na śniadanie byleby smakowały.
Ta jest wyjątkowa, smaczna i aromatyczna, dobra na wszelakie bakterie w naszym organizmie, taki naturalny antybiotyk.
Polecam gorąco.
Surówka z czerwonej kapusty, selera i chrzanu.

Składniki:
  • 1/4 główki czerwonej kapusty
  • 1/2 bulwy niewielkiego selera
  • 2 żółte marchewki
  • sól morska
  • pieprz
  • 1 łyżeczka oliwy z chili
  • 100 g chrzanu śmietankowego
  • sok z 1/2 limonki
Przygotowanie surówki:
  • Kapustę drobno poszatkowałam, a selera i marchewki obrałam i starłam na tarce o grubych oczkach.
  • Wszystkie warzywa wymieszałam, dodałam oliwę z chili, chrzan, sok z limonki oraz sól do smaku i oprószyłam pieprzem, wymieszałam.
  • Pozostawiłam na 30 minut aby smaki się przegryzły.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Przesmaczne purchawki

2 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger