Dziś zapraszam na prawdziwy hit wśród past.
Aromatyczna i pyszna pasta znakomicie nada się do chleba albo jako dip do warzyw, polecam.
Pasta z awokado z pomidorami i czosnkiem.
Składniki:
- 1 awokado
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 ząbek czosnku
- mała cebulka szalotka
- sól morska
- 1 łyżka oleju z awokado
- sok z 1/2 cytryny
Awokado obrałam ze skórki, wyjęłam pestkę i od razu skropiłam sokiem z cytryny, przełożyłam do misy blendera.
Dodałam koncentrat, czosnek, olej z awokado, sól do smaku i zmiksowałam wszystko na gładką pastę.
Cebulkę drobno posiekałam i po zmiksowaniu dodałam do pasty, wymieszałam.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Bez Lilak |
2 komentarze
Uwielbiam domowe pasty <3 Wczoraj w ramach wolnego dnia przygotowałam trzy, które znalazłam na http://kcalmar.com/blog/2016/04/28/pasty-kanapkowe-na-majowke/ wieczorem będę eksperymentować z Twoimi :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńJak pasty Dario wyszły? Pozdrawiam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.