Pomysł jest tak prosty i banalny, natomiast smak barszczu głęboki i wykwintny.
Polecam wszystkim do wypróbowania.
Cały problem polega na wyciśnięciu soku a poza tym to już moment.
Najszybszy barszcz czerwony.
Składniki:
- 4 - 5 surowych buraków
- 3 - 4 jabłka
- 1 łyżka majeranku
- 2 ząbki czosnku
- pieprz czarny do smaku
- sól do smaku
- szczypta mielonego kminku
- szczypta kozieradki
- 3 łyżki soku z kiszonych ogórków
- 1 - 2 łyżki soku z cytryny
- ok. 300 ml wody
- oliwa
Przygotowanie barszczu:
- Z jabłek i buraków wycisnęłam sok - ja przy pomocy sokowirówki ale tutaj jak chcecie i jakie urządzenie macie.
- Można nawet zetrzeć warzywa i owoce na tarce i przecisnąć przez gazę.
- Sok wlałam do garnka, dolałam wodę, pokrojone w plasterki ząbki czosnku, przyprawy i zagotowałam.
- Nie gotujcie bo sok straci swoje właściwości.
- Teraz doprawiłam do smaku solą i pieprzem, sokiem z cytryny i wodą z kiszonych ogórków oraz majerankiem.
- Podałam do krokietów, ale smakuje wybornie do napicia po prostu.
Źródło.
"Podróże małe i duże"
Góry Sierra Nevada |
2 komentarze
Rewelacyjny pomysł na szybki barszcz! Nie ma tego pracochłonnego krojenia buraków, tylko przez sokowirówkę trzask prask i jest :) Lubię takie patenty!
OdpowiedzUsuńTez byłam zawchwycona tym przepisem, pozdrawiam Asiu.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.