Przy ich użyciu można wyczarować fajne przystawki czy dania główne a witamin w nich mnóstwo więc warto.
Mini marchewka karmelizowana w miodzie.
Składniki:
- 500 g mini marchewki
- 1 łyżka masła klarowanego
- 1 łyżka miodu
- sól morska
- pieprz
- 1 łyżeczka kozieradki
- 1 łyżka listków tymianku cytrynowego
Marchewkę umyłam i gotowałam około 5 minut w lekko osolonej wodzie, odcedziłam.
Na patelni rozgrzałam masło, dodałam miód i wymieszałam.
Włożyłam na patelnię odcedzoną marchewkę, smażyłam aż nabrała połysku.
Doprawiłam do smaku solą, pieprzem i kozieradką, chwilę smażyłam a na koniec posypałam listkami tymianku.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Pieprznik jadalny - kurka |
4 komentarze
Ach w sam raz na taki ciepły dzień:)))jestem zawsze zachwycona Twoimi przepisami:)))Pozdrawiam serdecznie:))
OdpowiedzUsuńCieszę się że przypadła marchewka do gustu, pozdrawiam Reniu.
UsuńLubię takie smaki :) Do pieczonego kurczaka akurat by mi pasowała :)
OdpowiedzUsuńDo kurczaka będzie idealna, polecam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.