poniedziałek, 23 maja 2016

Mini marchewka karmelizowana w miodzie

Takie małe marchewki można już kupić w każdym markecie czy to świeże czy mrożone.
Przy ich użyciu można wyczarować fajne przystawki czy dania główne a witamin w nich mnóstwo więc warto.
Mini marchewka karmelizowana w miodzie.

             
                     Składniki:
  • 500 g mini marchewki
  • 1 łyżka masła klarowanego 
  • 1 łyżka miodu
  • sól morska
  • pieprz
  • 1 łyżeczka kozieradki
  • 1 łyżka listków tymianku cytrynowego

Marchewkę umyłam i gotowałam około 5 minut w lekko osolonej wodzie, odcedziłam.
Na patelni rozgrzałam masło, dodałam miód i wymieszałam.
Włożyłam na patelnię odcedzoną marchewkę, smażyłam aż nabrała połysku.
Doprawiłam do smaku solą, pieprzem i kozieradką, chwilę smażyłam a na koniec posypałam listkami tymianku.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże" 
Pieprznik jadalny - kurka

4 komentarze

  1. Ach w sam raz na taki ciepły dzień:)))jestem zawsze zachwycona Twoimi przepisami:)))Pozdrawiam serdecznie:))

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię takie smaki :) Do pieczonego kurczaka akurat by mi pasowała :)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger