Robi się go błyskawicznie ale trzeba poczekać choć 3 dni aby się przemacerował.
Potem to już tylko delektować się zostaje.
Zapraszam na kieliszeczek pysznego likieru.
Likier mleczny.
Składniki:
- 250 g mleka zagęszczonego z tubki
- 500 ml wódki 38 %
Mleko wycisnęłam z tubki do garnka i powoli dolewając wódkę mieszałam aby płyny się połączyły.
Wlałam likier do butelki i odstawiłam na tydzień, choć już po 3 dniach można go popijać.
Na zdrowie!
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Hiacynty |
6 komentarze
Robię taki sam, choć my pijemy od razu ;)
OdpowiedzUsuńMożna i tak, hi hi, przemacerowany ma głębszy smak.
UsuńBardzo ciekawy przepis:)
OdpowiedzUsuńPolecam do wypróbowania.
UsuńA czy można ze spirytusem zrobić?
OdpowiedzUsuńJasne, 300 ml spirytusu i 200 wody i wymieszać.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.