Są smaczne, pachnące a z dojrzałym mango i owocem pepino czyli psianką melonową smakują jeszcze lepiej, polecam.
Naleśniki piekłam na patelni 24 cm średnicy.
Kokosowe naleśniki ryżowe.
Składniki:
Ciasto: ( 6 sztuk )
- 3 jaja
- 1 szklanka mąki ryżowej
- 1,5 szklanki mleka kokosowego
- 2 łyżki cukru pudru
- 3 łyżki wiórków kokosowych
- olej do smażenia
- 1 dojrzałe mango
- 1 owoc pepino
- syrop trzcinowy do polania
- 2 - 3 łyżki jogurtu naturalnego
Jaja, mąkę ryżową, mleko kokosowe, cukier puder i 2 łyżki wiórków kokosowych zmiksowałam na jednolite ciasto i odstawiłam na 30 minut aby ciasto "odpoczęło".
Potem upiekłam 6 grubych naleśników na odrobinie oleju.
Naleśniki smażyłam z obu stron na złoty kolor.
Mango i pepino obrałam ze skórki i pokroiłam w kostkę.
Jogurt wymieszałam z syropem trzcinowym i wymieszałam z owocami.
Nałożyłam na każdy naleśnik farsz owocowy i złożyłam naleśniki.
Smacznego.
Przepis kuchni japońskiej.
"Podróże małe i duże"
Tulipany |
5 komentarze
Te naleśniki wyglądają bardzo apetycznie :) Mam nadzieję, że moim maluchom będą smakowały! Trzymaj kciuki, bo moi chłopcy są wybredni ;)
OdpowiedzUsuńTrzymałam kciuki no i co? smakowały?
UsuńWygląda apetycznie! Na pewno dam moim dzieciom do spróbowania :) Dam znać, czy zjadły, bo muszę przyznać, że uwielbiają grymasić przy stole ;)
OdpowiedzUsuńCzekam z niecierpliwością, ciekawa jestem. Dorosłym smakowały a dzieci jeszcze nie próbowały.
UsuńDominikowi nie smakowały, niestety. Ale Marcin się zajadał :)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.