Ziemniaki tak podane pachną serem i cebulką i są wyborne w smaku.
Ja zajadałam je same ale i z mięskiem, tak czy tak smakują wybornie, polecam gorąco.
Ziemniaki zapiekane z serem i cebulą.
Składniki:
- 6 - 7 średnich równych ziemniaków
- 1 mała cebula
- 70 g sera bryndza
- oliwa z oliwek
- sól morska cytrynowa w płatkach
- plastry sera cheddar
Po ugotowaniu w każdym ziemniaku zrobiłam pod skosem 4 kieszonki.
Na przemian do kieszonek wkładałam cebulkę pokrojoną wcześniej w piórka oraz plasterki sera bryndza.
Ziemniaki ułożyłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,
posypałam płatkami soli cytrynowej i każdy ziemniak przykryłam plastrem sera cheddar.
Zapiekałam ziemniaki w piekarniku nagrzanym do 200 C z termoobiegiem przez 20 minut.
Smacznego.
Przepis Przemek.
"Podróże małe i duże"
Wiewiórka "Basia" |
2 komentarze
Wczoraj jadłam ziemniaczki zapiekane :)
OdpowiedzUsuńPyszne są, prawda? Dzięki za wizytę.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.