Tym razem proponuje roszponkę, ja ją uwielbiam ale wiem że nie wszyscy.
W tej sałatce z łososiem smakuje wybornie, polecam.
Roszponka, łosoś, awokado w lekkiej sałatce.
Składniki:
- 50 g wędzonego łososia
- 50 g sera Złocisty Lazur z niebieską pleśnią
- 1 owoc awokado
- kilka kropli oliwy truflowej
- sól perska niebieska
- świeżo mielony pieprz
- garść roszponki
- sok z 1/2 cytryny
- mała czerwona cebula
Sałatę umyłam i osuszyłam.
Ser pokroiłam w kostkę, cebulę w półplasterki.
Łososia porwałam na kawałki.
Do miski włożyłam sałatę, ser, łososia
oraz pokrojone w kostkę awokado, wymieszałam.
Posypałam teraz solą niebieską, skropiłam sokiem z cytryny oraz oliwą truflową i posypałam świeżo mielonym pieprzem.
Wymieszałam wszystko i gotowe.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Aleja klonowa - Złoty Potok |
3 komentarze
Bardzo ciekawy przepis :) Wydawać by się mogło, że robienie sałatek jest proste, ale czasem brakuje pomysłów. Widzę, że tobie ich nie brakuje :) Na pewno będę tu częściej wpadać :)
OdpowiedzUsuńWygląda zachęcająco:)))ale ja mam uczulenie na roszponkę:((((Pozdrawiam serdecznie:)))
OdpowiedzUsuńJak mi przykro, a tak w ogóle to pierwsze słyszę że roszponka uczula. Pozdrawiam Reniu.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.