Świeży domowy chleb i puszysta, pyszna pasta do niego, czego chcieć więcej na śniadanie? no chyba tylko kubka aromatycznej kawy czy herbaty.
Zapraszam na znakomite śniadanie.
Pasta z awokado i twarogu.
Składniki:
- 1 owoc awokado
- 150 g sera twarogowego półtłustego
- sok z 1 limonki
- pęczek szczypioru
- 1 ząbek czosnku
- sól do smaku
- pieprz
Do misy blendera włożyłam pokruszony ser, obrane ze skórki awokado, czosnek, szczypior oraz wlałam sok z limonki i zmiksowałam na gładką pastę.
Doprawiłam do smaku solą i pieprzem.
Pastę przed podaniem dobrze jest schłodzić.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Prymula - obraz |
4 komentarze
Bardzo bardzo zachęcająca:)))Pozdrawiam serdecznie:))
OdpowiedzUsuńKoniecznie wypróbuj Reniu, pozdrawiam.
UsuńSuper pasta.Ale ja dodalem jeszcze lyzeczke czosnku niedzwiedziego, dal troche inny posmak.Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńWierzę że była pyszna bo czosnek niedźwiedzi jest super.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.