Rezultat wyszedł znakomity, lekko kwaskowe kiwi i słodkie ciasto, polecam serdecznie.
Kiwi w cieście.
Składniki:
- 8 sztuk kiwi
- 2 jaja
- 1/2 szklanki mleka
- 1 szklanka wody gazowanej
- ok. 2 szklanek mąki pszennej
- 1 łyżeczka cukru
- cukier puder do posypania
Do miski wlałam mleko i wodę gazowaną, dodałam jaja, wymieszałam.
Dodałam mąkę i cukier i wymieszałam aż powstało dość gęste ciasto.
Plasterki kiwi zanurzałam w cieście i smażyłam na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Po usmażeniu osączałam na ręczniku papierowym.
Posypałam cukrem pudrem.
Smacznego.
Przepis Przemek.
"Podróże małe i duże"
Dworzec kolejowy w Myszkowie |
5 komentarze
świetny pomysł! :)
OdpowiedzUsuńDziękuję i polecam.
UsuńNiezły pomysł i pewnie smaczne :-)
OdpowiedzUsuńWyborne, polecam.
UsuńAle fajny pomysł na odmianę od tradycyjnych racuchów.
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.