Wśród nich jest również sos tatarski.
Szybko się robi i warto go wykonać aby cieszyć się pysznym smakiem wzbogacającym smak kiełbas czy mięs.
Sos tatarski.
Składniki:
- 1 słoiczek grzybów marynowanych ok. 300 ml - ja miałam marynowane prawdziwki
- 3 średnie ogórki kiszone
- 4 jaja ugotowane na twardo
- 3 pełne łyżki majonezu
- 4 - 5 łyżek jogurtu naturalnego gęstego
- sól morska
- pieprz czarny świeżo mielony
Jaja ugotowałam na twardo, obrałam je i starłam na tarce o drobnych oczkach.
Ogórki wraz ze skórką pokroiłam w kosteczkę.
Grzybki osączyłam z zalewy i również pokroiłam w kosteczkę.
Wszystko wymieszałam i dodałam majonez i jogurt oraz doprawiłam solą i pieprzem do smaku.
Wstawiłam do lodówki na 2 - 3 godziny.
Smacznego.
Przepis z archiwum.
"Podróże małe i duże"
Tężnie w Inowrocławiu |
2 komentarze
Uwielbiam domowy sos tatarski! Zapraszam na ''Dip chrzanowy '' Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńhttp://gotujenacodzien.blogspot.com/2014/04/dip-chrzanowy.html
My też, dziękuję za zaproszenie, pozdrawiam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.