Ja śledzie uwielbiam i mogę je jeść ciągle, natomiast na świąteczne stoły czy to Boże Narodzenie czy Wielkanoc daję upust swoim śledziowym pomysłom.
Tym razem śledzie w sosie pikantne od cebuli, słodkawe od miodu i kwaskowe od cytryny, są pyszne.
Wypróbujcie a smak Wam się spodoba.
Śledzie w sosie jogurtowo - cytrynowym.
Składniki:
- 6 płatów śledziowych a'la matias
- 1 cytryna
- 2 łyżki płynnego miodu
- 200 ml gęstego jogurtu naturalnego
- 2 średnie cebule
Do miski przełożyłam jogurt, dodałam skórkę startą z całej wyszorowanej cytryny, sok z cytryny oraz pokrojoną w kostkę cebulę i miód, wszystko razem wymieszałam i włożyłam do sosu kawałki śledzi, wymieszałam.
Wstawiłam do lodówki na 12 godzin.
Smacznego.
Źródło.
"Podróże małe i duże"
Złoty Potok - Brama Twardowskiego |
2 komentarze
Aspecto delicioso.
OdpowiedzUsuńUm abraço e continuação de uma boa semana.
Dzięki Francisco.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.