środa, 16 marca 2016

Śledzie w sosie jogurtowo - cytrynowym

Kolejne śledzie mam dziś do wypróbowania. 
Ja śledzie uwielbiam i mogę je jeść ciągle, natomiast na świąteczne stoły czy to Boże Narodzenie czy Wielkanoc daję upust swoim śledziowym pomysłom.
Tym razem śledzie w sosie pikantne od cebuli, słodkawe od miodu i kwaskowe od cytryny, są pyszne.
Wypróbujcie a smak Wam się spodoba.
Śledzie w sosie jogurtowo - cytrynowym.

             
                    Składniki:
  • 6 płatów śledziowych a'la matias
  • 1 cytryna 
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • 200 ml gęstego jogurtu naturalnego
  • 2 średnie cebule
Śledzie moczyłam w zimnej wodzie około godziny, potem wyjęłam je, osuszyłam, pokroiłam na kawałki.
Do miski przełożyłam jogurt, dodałam skórkę startą z całej wyszorowanej cytryny, sok z cytryny oraz pokrojoną w kostkę cebulę i miód, wszystko razem wymieszałam i włożyłam do sosu kawałki śledzi, wymieszałam.
Wstawiłam do lodówki na 12 godzin.
Smacznego.
Źródło.
"Podróże małe i duże"
Złoty Potok - Brama Twardowskiego

2 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger