Dziś proponuję pesto z roszponki i rukoli.
Połączenie idealne przy lekko orzechowej nucie rukoli a do tego orzechy brazylijskie i pasta gotowa.
Pesto z roszponki i rukoli.
Składniki:
- garść roszponki
- 2 garście rukoli
- 1 ząbek czosnku
- 50 ml oleju rzepakowego
- sól morska
- pieprz
- 4 - 5 orzechów brazylijskich
- 1 łyżka soku z cytryny
Do blendera włożyłam także posiekany ząbek czosnku, posiekane orzechy brazylijskie i zmiksowałam na pastę.
Potem dodałam sok z cytryny, olej oraz sól i pieprz do smaku.
Wymieszałam dokładnie i wstawiłam do lodówki na 30 minut aby smaki się przegryzły.
Można podać takie pesto do makaronu lub tak jak ja do chleba zamiast masła.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Dekoracje |
4 komentarze
Wygląda bardzo solidnie. Moja ciocia robiła ostatnio coś w tym stylu :D
OdpowiedzUsuńTo zaproponuj cioci i ten przepis, będzie smakowicie.
UsuńJuż mi się marzy penne z takim pesto :D
OdpowiedzUsuńPyszne będzie.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.