Do wypieku chleba najlepsze są właśnie takie mieszanki bo jeden typ mąki może spowodować że chleb się bardzo kruszy albo rozpada.
Tą mieszankę którą przedstawiam można użyć do wypieku chleba albo do naleśników a może do ciasta czy placuszków.
Polecam serdecznie.
Przepisy na potrawy bezglutenowe znajdziecie w etykiecie Bezglutenowo.
Mieszanka mąk bezglutenowych - jasna.
Składniki:
- 50 g mąki z tapioki lub gryczanej
- 50 g mąki kukurydzianej
- 100 g mąki ziemniaczanej
- 400 g mąki z białego ryżu
Jak zrobić mąkę ryżową? wystarczy zmielić biały ryż w młynku, tak samo można zrobić mąkę gryczaną czyli jasną niepaloną kaszę gryczaną mielimy młynkiem do kawy.
Smacznego.
Źródło.
"Podróże małe i duże"
Żywopłot |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.