Proponuję Wam spróbować i pokochacie kisiele własnej produkcji a powiem Wam szczerze że ugotowanie go jest szalenie łatwe.
Zapraszam zatem do gotowania domowego kisielu.
Kisiel truskawkowo - miętowy.
Składniki: ( 2 porcje )
- 300 g truskawek - miałam mrożone
- 2 łyżki cukru trzcinowego
- 400 ml wody
- 100 ml syropu miętowego
- 2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej
Teraz dodałam syrop miętowy, zagotowałam.
Mąkę ziemniaczaną rozprowadziłam w 1/3 szklanki wody i wlałam do truskawek ciągle mieszając, doprowadziłam kisiel do wrzenia i gotowałam jeszcze 1 - 2 minuty.
Rozlałam do pucharków.
Można jeść ciepły - taki lubię najbardziej ale i na zimno smakuje wybornie.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Po deszczu |
2 komentarze
domowy kisiel najlepszy :)
OdpowiedzUsuńTo prawda, nic mu nie dorówna, domowy najlepszy.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.