Ciasto francuskie i owoce suszone ale gotowane takie jak z kompotu z suszu a do tego ser.
Połączenie idealne więc warto zrobić sobie pyszny deser.
Francuskie koperty z serem i suszonymi owocami.
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego - 375 g
- ok. 1 szklanki posiekanych, ugotowanych owoców suszonych
- 150 g serka homogenizowanego naturalnego
- 8 łyżeczek cukru trzcinowego
- 1 łyżeczka przyprawy do kawy i deserów
- 1 jajo do smarowania
Ciasto francuskie wyjęłam z lodówki, rozwinęłam i pokroiłam na 8 kwadratów.
Brzegi każdego kwadratu posmarowałam roztrzepanym jajem.
Na środku każdego kwadratu ułożyłam łyżkę owoców, łyżeczkę serka i posypałam wszystko 2 łyżeczkami cukru.
Zlepiłam rogi i brzegi kwadratów tak jak koperty.
Na wierzchu posmarowałam roztrzepanym jajem.
Piekłam ciastka w piekarniku nagrzanym do 190 C z opcją grzania góra/dół przez 20 minut aż się zrumieniły.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Datura |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.