niedziela, 20 marca 2016

Francuskie koperty z serem i suszonymi owocami

Dziś mam szybki i smakowity deser.
Ciasto francuskie i owoce suszone ale gotowane takie jak z kompotu z suszu a do tego ser.
Połączenie idealne więc warto zrobić sobie pyszny deser. 
Francuskie koperty z serem i suszonymi owocami.

 
                Składniki:
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego - 375 g
  • ok. 1 szklanki posiekanych, ugotowanych owoców suszonych
  • 150 g serka homogenizowanego naturalnego
  • 8 łyżeczek cukru trzcinowego 
  • 1 łyżeczka przyprawy do kawy i deserów
  • 1 jajo do smarowania
Owoce najpierw ugotowałam i miałam pyszny kompot a same owoce wyjęłam i pokroiłam w kostkę.
Ciasto francuskie wyjęłam z lodówki, rozwinęłam i pokroiłam na 8 kwadratów.
Brzegi każdego kwadratu posmarowałam roztrzepanym jajem.
Na środku każdego kwadratu ułożyłam łyżkę owoców, łyżeczkę serka i posypałam wszystko 2 łyżeczkami cukru.
Zlepiłam rogi i brzegi kwadratów tak jak koperty.
Na wierzchu posmarowałam roztrzepanym jajem.
Piekłam ciastka w piekarniku nagrzanym do 190 C z opcją grzania góra/dół przez 20 minut aż się zrumieniły.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Datura

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger