Można je podawać w różnoraki sposób albo po prostu je nadziać.
Ja dziś proponuje je nadziać frankfurterkami i kapustą kiszoną, efekt rewelacyjny a oczy się śmieją.
Zapraszam na obiad albo przystawkę.
Portobello zapiekane z frankfurterkami i kiszoną czerwoną kapustę.
Składniki:
- 4 pieczarki portobello - ok. 500 g
- 1 posiekana cebula
- 2 posiekane ząbki czosnku
- trzonki - ogony z pieczarek
- 180 g frankfurterek surowych z papryką
- 1 łyżeczka masła klarowanego
- 1/4 szklanki startego sera gouda
- sól różowa himalajska
- 4 plastry sera żółtego - ulubionego
- pieprz czarny świeżo mielony
- 150 g kiszonej czerwonej kapusty do podania
Na maśle klarowanym podsmażyłam cebulkę, czosnek i pokruszone kiełbaski bez osłonek a także posiekane ogony pieczarek.
Na dno każdego kapelusza wlałam kilka kropli oliwy i posypałam startym serem żółtym.
Na serze ułożyłam farsz z kiełbasek i przykryłam plastrem sera żółtego.
Doprawiłam solą i pieprzem.
Brzegi pieczarki posmarowałam oliwą.
Zapiekałam pieczarki w piekarniku nagrzanym do 180 C z opcją grzania góra/dół przez 20 minut.
Podałam pieczarki z kapustą kiszoną czerwoną.
Smacznego.
Przepis Przemek.
"Podróże małe i duże"
Sangria |
5 komentarze
pysznie wyglądają
OdpowiedzUsuńU Ciebie pysznie:))i zawsze coś nowego:))Pozdrawiam:))
OdpowiedzUsuńPyszny obiad mieliśmy to prawda. Pozdrawiam Reniu.
Usuńfajne te pieczareczki,tylko gdzie takie dostać..
OdpowiedzUsuńJa kupuję w Lidlu ale sa w Almie, Tesco, Carefur. Trzeba tylko się rozejrzeć.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.