wtorek, 2 lutego 2016

Napój karnawałowy z owocami z Hiszpanii

Napój karnawałowy alkoholowy wprost z Hiszpanii.
Jak byliśmy latem w Hiszpanii często częstowano nas takim rarytasem.
Ponieważ mamy karnawał i Tłusty Czwartek a potem ostatki więc warto pokusić się i taki sobie zafundować.
Zapraszam do degustacji.
Składniki w domu się znajdą tylko hiszpańskie wino Sangria wystarczy zakupić.
Napój karnawałowy rodem z  Hiszpanii.

   
Składniki:
  • 1 butelka wina Sangria - 1000 ml
  • 1 i 1/2 mandarynki
  • 2 owoce kiwi
  • 1/2 pomarańczy
  • 1/2 czerwonego grejpfruta
  • 1/2 niedużego świeżego ananasa
  • 10 - 15 różowych kulek winogrona
  • kostki lodu

Przygotowanie:
  • Mandarynki obrałam i podzieliłam na cząstki, włożyłam do dużego kielicha, można użyć dużej salaterki.
  • Z pomarańczy i grejpfruta zrobiłam fileciki, włożyłam do kielicha.
  • Kiwi obrałam i pokroiłam w plastry a ananasa w kostkę.
  • Wszystkie owoce włożyłam do kielicha, zalałam winem, wymieszałam i włożyłam kostki lodu.
  • Goście mogą przychodzić.

Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Flamenco w słonecznej Andaluzji - Hiszpania

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger