Jak byliśmy latem w Hiszpanii często częstowano nas takim rarytasem.
Ponieważ mamy karnawał i Tłusty Czwartek a potem ostatki więc warto pokusić się i taki sobie zafundować.
Zapraszam do degustacji.
Składniki w domu się znajdą tylko hiszpańskie wino Sangria wystarczy zakupić.
Napój karnawałowy rodem z Hiszpanii.
Składniki:
- 1 butelka wina Sangria - 1000 ml
- 1 i 1/2 mandarynki
- 2 owoce kiwi
- 1/2 pomarańczy
- 1/2 czerwonego grejpfruta
- 1/2 niedużego świeżego ananasa
- 10 - 15 różowych kulek winogrona
- kostki lodu
Przygotowanie:
- Mandarynki obrałam i podzieliłam na cząstki, włożyłam do dużego kielicha, można użyć dużej salaterki.
- Z pomarańczy i grejpfruta zrobiłam fileciki, włożyłam do kielicha.
- Kiwi obrałam i pokroiłam w plastry a ananasa w kostkę.
- Wszystkie owoce włożyłam do kielicha, zalałam winem, wymieszałam i włożyłam kostki lodu.
- Goście mogą przychodzić.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Flamenco w słonecznej Andaluzji - Hiszpania |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.