Rezultat mięciutkie kluseczki dobre do sosów, gulaszy a ja podałam je z szynką i cebulką.
Polecam gorąco.
Kluski z twarogu z natką pietruszki.
Składniki:
- 600 g sera twarogowego
- 150 g mąki ziemniaczanej - 1/4 wagi twarogu
- 2 lekko kopiaste łyżki mąki pszennej
- 1 jajo
- 1 kopiasta łyżka posiekanej natki pietruszki
- sól morska
Nie podsypujcie dużo mąką bo kluski będą twarde.
Zaraz po zagnieceniu ciasta podzieliłam je na kawałki i z każdego zrobiłam wałek i posiekałam na kluski podobne do kopytek.
W garnku zagotowałam wodę z solą i gotowałam kluski od momentu wypłynięcia 1 minutę.
Podałam kluski z szynką podsmażoną z cebulką na maśle.
Smacznego.
Źródło [ klik ]
"Podróże małe i duże"
Lato nad morzem |
2 komentarze
Super połączenie, kluseczki wyszły genialne.
OdpowiedzUsuńS ą smakowite, polecam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.