Szybki w wykonaniu, idealny w smaku, polecam gorąco.
Jeśli użyjecie swój ulubiony owoc to powstanie inny niemniej pyszny serniczek.
Ja zajadałam go na ciepłego ale można go wystudzić, polecam gorąco.
Gotowany sernik mango.
Składniki: 2 pucharki
- 200 g twarogu
- 1/2 dojrzałego mango
- 2 jaja
- 2 łyżeczki miodu
- 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
- 1/3 szklanki mleka do rozrobienia mąki
- kwiatki mięty do dekoracji
Przygotowanie sernika:
- Do misy blendera dodałam twaróg, pokrojone w kostkę mango, miód oraz jaja.
- Wszystko zmiksowałam na gładką masę.
- Masę serowo - mangową przelałam do garnka i zagotowałam.
- Do gotującej masy wlałam mąkę rozrobioną z mlekiem i ciągle mieszając doprowadziłam do wrzenia.
- Gotowałam jeszcze chwilę aż sernik zgęstniał.
- Przelałam do pucharków i udekorowałam kwiatami mięty.
Źródło tutaj [ klik ]
"Podróże małe i duże"
W Jastrzębiej Górze |
4 komentarze
Ciekawa forma sernika :)
OdpowiedzUsuńBardzo smakowita.
UsuńSmacznie :)
OdpowiedzUsuńNie zaprzeczę.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.