Nadaje się idealnie na imprezy wszelakie więc zachęcam do zrobienia.
Daktyle z serem i boczkiem.
Składniki:
- 100 g boczku wędzonego w plastrach
- 100 g szynki szwarcwaldzkiej
- 40 sztuk daktyli bez pestek
- 80 g sera bryndza
- Do wnętrza każdego daktyla włożyłam odrobinę sera bryndza i zawinęłam część w plaster boczku a część w szynkę.
- Roladki ułożyłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
- i piekłam w piekarniku nagrzanym do 180 C z opcją grzania góra/dół przez 15 minut.
- Zajadamy od razu.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Kazimierz Dolny |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.