Ponieważ ziemniaki lubimy postanowiłam ją zrobić podchodząc trochę sceptycznie do sprawy.
I nie było to wcale potrzebne bo efekt wspaniały, sałatka wyszła znakomicie.
Popróbujcie, polecam.
Sałatka żydowska.
Składniki:
- 4 jaja ugotowane na twardo
- 5 ziemniaków ugotowanych w mundurkach
- 2 cebule
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 1/2 słoiczka majonezu
- sól morska
- pieprz
Ziemniaki ugotowałam w mundurkach, ostudziłam, obrałam i pokroiłam w grubą kostkę.
Cebulę i szczypiorek posiekałam.
Całość doprawiłam solą i pieprzem do smaku, wymieszałam z majonezem.
Sałatkę wstawiłam na 20 minut do lodówki aby smaki się przegryzły.
Smacznego.
Przepis kuchni żydowskiej
"Podróże małe i duże"
Słoneczna kula o zachodzie |
4 komentarze
Bardzo smakowicie wyglądająca sałatka.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)*
Zachęcam do spróbowania.
UsuńZnam i często robię taką sałatkę.
OdpowiedzUsuńA jej nazwa hihihi- australijska.
Pozdrawiam:)
No widzisz a to typowa żydowska.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.