Wtedy jak serial miał swoją największą oglądalność kasztanów nigdzie zdobyć nie można było a teraz jak są w każdym szanującym się sklepie czas na ich wypróbowanie.
Jak smakują kasztany? dla mnie wybornie, słodkie kasztany odpowiednio upieczone są najlepsze.
Można dodawać je do wszystkiego np. do ciast, kapusty - zobaczcie [ klik ], [ klik ] i [ klik ]
Smaku nie przekażę Wam przez internet i musicie popróbować sami, polecam.
Pieczone kasztany.
Składniki:
- kasztany jadalne
- piekarnik
- garnek z wrzącą wodą
- nóż
Kasztany umyłam i nacięłam nożem ze szpiczastej strony na krzyż.
W garnku zagotowałam wodę i na wrzącą włożyłam nacięte kasztany.
Gotowałam kasztany 15 minut.
Potem odcedziłam i ułożyłam je na blaszce.
Piekłam kasztany 15 minut w temperaturze 200 C z opcją grzania góra/dół.
Potem lekko je przestudziłam i obrałam z twardej skórki.
Smacznego.
Przepis dostępny.
"Podróże małe i duże"
Jastrzębia Góra |
4 komentarze
Raz w życiu jadłam pieczone kasztany i bardzo mi smakowały. Niestety w sklepach nigdzie nie widziałam. Trudno je dostać.
OdpowiedzUsuńKasztanów jest wszędzie pełno na półkach, dostaniesz w Tesco, Carrefur, Alma, Piotr i Paweł, u mnie nawet w osiedlowym sklepie.
UsuńKoniecznie spróbuj.
Ciągle o nich słyszę i nigdy nie jadłam:))Pozdrawiam serdecznie:))
OdpowiedzUsuńCzas spróbować Reniu, koniecznie.Pozdrawiam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.