Słodycz persymony ( kaki ) idealnie komponuje tutaj z serem pleśniowym dlatego jeśli ktoś lubi omlety to polecam taką wersję.
Omlet z persymoną i serem pleśniowym.
Składniki:
- 6 jaj
- 1 owoc persymony - średni
- 180 g jogurtu greckiego
- 50 g sera z niebieską pleśnią typu gorgonzola
- 1 łyżka masła klarowanego
- sól morska
Jaja roztrzepałam w misce, dodałam sól do smaku i jogurt grecki, wymieszałam.
Na patelni rozgrzałam masło klarowane i wylałam na nie jaja z jogurtem.
Na wierzchu poukładałam owoc persymony i pokruszyłam ser pleśniowy.
Piekłam omlet pod przykryciem na niewielkim ogniu aż jaja się ścięły i ser rozpuścił.
Brzegi muszą być przyrumienione.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Zachód słońca - sierpień Jastrzębia Góra |
4 komentarze
ale fajne połączenie smaków :) na pewno omlet smakuje pysznie :)
OdpowiedzUsuńSmakuje obłędnie, koniecznie spróbuj.
UsuńWygląda cudnie :)
OdpowiedzUsuńTak tez smakuje.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.