piątek, 29 stycznia 2016

Omlet z persymoną i serem pleśniowym

Szybki omlet polecam na śniadanie.
Słodycz persymony ( kaki ) idealnie komponuje tutaj z serem pleśniowym dlatego jeśli ktoś lubi omlety to polecam taką wersję.
Omlet z persymoną i serem pleśniowym.


               Składniki:
  • 6 jaj
  • 1 owoc persymony - średni
  • 180 g jogurtu greckiego
  • 50 g sera z niebieską pleśnią typu gorgonzola
  • 1 łyżka masła klarowanego 
  • sól morska
Owoc persymony pokroiłam w ćwierćplastreki.
Jaja roztrzepałam w misce, dodałam sól do smaku i jogurt grecki, wymieszałam.
Na patelni rozgrzałam masło klarowane i wylałam na nie jaja z jogurtem.
Na wierzchu poukładałam owoc persymony i pokruszyłam ser pleśniowy.

Piekłam omlet pod przykryciem na niewielkim ogniu aż jaja się ścięły i ser rozpuścił.
Brzegi muszą być przyrumienione.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Zachód słońca - sierpień Jastrzębia Góra

4 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger