Awokado samo w sobie jest "maślanej" konsystencji natomiast po dodaniu ziół jest mega pyszne.
Polecam serdecznie.
Masło pietruszkowo - szałwiowe z awokado.
Składniki:
- 1 dojrzałe awokado
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka posiekanych listków szałwii
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól morska do smaku
Łyżeczką wydrążyłam miąższ, włożyłam do blendera kielichowego.
Można też zrobić to ręcznym blenderem albo po prostu rozgnieść widelcem.
Do blendera włożyłam także posiekane zioła, pokrojony w plasterki czosnek oraz sok z cytryny.
Zmiksowałam wszystko na gładkie masło, dodałam sól do smaku.
Smacznego.
Przepis autorski.
Przepis dodaję do Akcji Gosi Przepis miesiąca - poświąteczny detoks
"Podróże małe i duże"
Szum fal |
4 komentarze
Witam w Nowym Roku i serdecznie pozdrawiam:)))Wiele dobrych pomysłów życzę:))
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję Reniu, pozdrawiam.
UsuńUwielbiam awokado w każdej postaci. Pyszności!
OdpowiedzUsuńI zdrowo, dziękuje Gosia.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.