niedziela, 3 stycznia 2016

Masło pietruszkowo - szałwiowe z awokado

Zdrowe masło? oczywiście że tak, awokado nam pomoże.
Awokado samo w sobie jest "maślanej" konsystencji natomiast po dodaniu ziół jest mega pyszne.
Polecam serdecznie.
Masło pietruszkowo - szałwiowe z awokado.

   
              Składniki:
  • 1 dojrzałe awokado
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanych listków szałwii
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól morska do smaku
Owoc awokado przekroiłam na połowę wzdłuż, przekręciłam i wyjęłam pestkę.
Łyżeczką wydrążyłam miąższ, włożyłam do blendera kielichowego.
Można też zrobić to ręcznym blenderem albo po prostu rozgnieść widelcem.
Do blendera włożyłam także posiekane zioła, pokrojony w plasterki czosnek oraz sok z cytryny.
Zmiksowałam wszystko na gładkie masło, dodałam sól do smaku.
Smacznego.
Przepis autorski.
banner przepis miesiaca
Przepis dodaję do Akcji Gosi Przepis miesiąca - poświąteczny detoks
"Podróże małe i duże"
Szum fal

4 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger