Budyń jest przepyszny, można tutaj użyć dyni jaką lubicie, mleko jakie przypadnie Wam do gustu niemniej jednak taka wersja podana przeze mnie jest przepyszna, popróbujcie.
Korzenny budyń dyniowy.
Składniki:
- 2 szklanki mleka kokosowego
- 1 i 1/2 szklanki pure z dyni
- 4 pełne łyżki płatków owsianych
- 1 łyżka miodu gryczanego
- 1 łyżka syropu klonowego
- 1 łyżeczka esencji waniliowej
- po 1/2 łyżeczki cynamonu, kardamonu, kurkumy i imbiru mielonego
- szczypta soli
Przygotowanie:
- Do garnka włożyłam pure z dyni, wlałam mleko kokosowe, dodałam przyprawy, miód i ekstrakt waniliowy i wymieszałam.
- Zmieliłam płatki owsiane i dodałam je do garnka.
- Garnek postawiłam na gazie i zagotowałam ciągle mieszając, potem gotowałam jeszcze 10 - 15 minut aż budyń zgęstniał.
- Podałam posypany żurawiną.
Źródło tutaj [ klik ]
"Podróże małe i duże"
Rozewie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.