Polecam wszystkim zapracowanym bo wymaga on bardzo mało czasu a efekt super.
Do produkcji użyłam wody różanej własnej produkcji [ klik ], można aromatyzować wodę zwykłą wodą różaną i też będzie ok.
Wiśniowy kisiel.
Składniki:
- 300 g wiśni mrożonych
- 2 łyżki cukru trzcinowego
- 250 ml wody różanej [ klik ]
- 2 pełne łyżeczki mąki ziemniaczanej
- krokant z orzechów laskowych
Przygotowanie:
- Mrożone owoce zalałam wodą różaną, dodałam cukier i gotowałam jakieś 5 minut.
- Mąkę ziemniaczaną rozprowadziłam wodą i wlałam do owoców.
- Ciągle mieszając doprowadziłam do wrzenia.
- Przelałam kisiel do pucharków i posypałam krokantem z orzechów.
- Można jeść na ciepło albo na zimno.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Kuchnia lasu |
4 komentarze
Delicioso.
OdpowiedzUsuńUm abraço e bom fim de semana.
Dziękuję.
UsuńDawniej często robiłam kisiel teraz jakoś mniej:))chętnie zrobię według Twojego przepisu:)))Pozdrawiam serdecznie:))
OdpowiedzUsuńCzas to nadrobić. Pozdrawiam Reniu.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.