Wszystkim zapracowanym polecam, robi się szybko i szybko znika, brzuch się cieszy bo mu ciepło.
Zachęcam do zrobienia.
Kisiel z pomarańczą i jeżynami.
Składniki:
- 3 szklanki soku pomarańczowego świeżo wyciśniętego
- 300 g jeżyn - miałam mrożone
- 2 krążki cukru palmowego
- sok z 1/2 cytryny
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- bita śmietana do dekoracji
- krokant z orzechów ziemnych do posypania
- Najpierw wycisnęłam sok z pomarańczy, wlałam do garnka i włożyłam do niego zmrożone jeżyny i cukier palmowy, gotowałam 5 minut.
- Dodałam sok z cytryny.
- Mąkę ziemniaczaną rozprowadziłam w 1/3 szklanki wody i wlałam do owoców ciągle mieszając zagotowałam i gotowałam jeszcze 2 minuty aż kisiel zgęstniał.
- Ubiłam śmietanę bez cukru i udekorowałam kisiel w pucharkach, posypałam krokantem z orzechów.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Ognik zimą - pokarm dla ptaków |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.