Delikatne i wyraziste zarazem, polecam.
Robi się szybciutko i jeszcze szybciej znika, na obiad znakomite.
Polecam gorąco.
Spaghetti z karczochami.
Składniki:
- 250 g makaronu spaghetti
- 2 łyżki masła klarowanego
- 1 duża cebula
- 500 g mięsa mielonego z indyka
- 2 ząbki czosnku
- 1 puszka karczochów w zalewie - 240 g karczochów
- kilka listków szałwii
- 1 pęczek natki pietruszki
- sól morska
- pieprz młotkowany
- wiórki parmezanu do posypania
Cebulę pokroiłam w kostkę.
Posiekałam czosnek, posiekałam także natkę pietruszki.
Na maśle klarowanym podsmażyłam czosnek i cebulę, dodałam mięso mielone i smażyłam aż mięso się zrumieniło i powstały grudki.
Teraz doprawiłam solą i pieprzem, wymieszałam.
Pod koniec smażenia dodałam posiekaną natkę i listki szałwii oraz karczochy.
Wymieszałam, podgrzałam.
Makaron ugotowałam w osolonej wodzie al'dente, odcedziłam.
Na talerzu ułożyłam spaghetti, obok mięso z karczochami i posypałam wiórkami parmezanu.
Smacznego.
Przepis kuchni włoskiej autorski.
"Podróże małe i duże"
Ogień na niebie - tak zachodzi nad Bałtykiem |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.