To była nowość ale jakże pyszna.
Dziś z czystym sumieniem mogę rzec że warte są skosztowania i wszyscy miłośnicy śledzi muszą ich pokosztować.
Śledzie z papryką, cebulą i jabłkiem w sosie majonezowym.
Składniki:
- 5 - 6 solonych filetów śledziowych a'la matias
- 1 cebula
- 1/2 czerwonej papryki
- małe jabłko ze skórką
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki musztardy
Cebulę pokroiłam w piórka, paprykę w paseczki a jabłko wraz ze skórką w małą kostkę.
Majonez wymieszałam z musztardą.
W słoiku układałam: sos majonezowy, śledzie, po troszku cebuli, papryki i jabłka i ponownie sos majonezowy.
Układałam tak warstwami do wyczerpania składników.
Wstawiłam słoik do lodówki na minimum 3 godziny.
Po tym czasie śledzie nadają się do jedzenia ale lepiej jak postoją przez noc.
Potem już można wymieszać składniki.
Smacznego.
Źródło tutaj [ klik ]
"Podróże małe i duże"
Boczniak ostrygowaty |
1 komentarze
Jak wypróbujesz to napisz, ok?
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.