poniedziałek, 28 grudnia 2015

Śledzie z papryką, cebulą i jabłkiem w sosie majonezowym

Tak podane śledzie królowały tym razem na naszym wigilijnym stole.
To była nowość ale jakże pyszna.
Dziś z czystym sumieniem mogę rzec że warte są skosztowania i wszyscy miłośnicy śledzi muszą ich pokosztować. 
Śledzie z papryką, cebulą i jabłkiem w sosie majonezowym. 

     
              Składniki:
  • 5 - 6 solonych filetów śledziowych a'la matias
  • 1 cebula
  • 1/2 czerwonej papryki
  • małe jabłko ze skórką
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki musztardy 
Śledzie moczyłam w zimnej wodzie 2 godziny, potem je osączyłam i pokroiłam na mniejsze kawałki.
Cebulę pokroiłam w piórka, paprykę w paseczki a jabłko wraz ze skórką w małą kostkę.
Majonez wymieszałam z musztardą.
W słoiku układałam: sos majonezowy, śledzie, po troszku cebuli, papryki i jabłka i ponownie sos majonezowy.
Układałam tak warstwami do wyczerpania składników.
Wstawiłam słoik do lodówki na minimum 3 godziny.
Po tym czasie śledzie nadają się do jedzenia ale lepiej jak postoją przez noc.
Potem już można wymieszać składniki.
Smacznego.
Źródło tutaj [ klik ]
"Podróże małe i duże"
Boczniak ostrygowaty

1 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger