Tak, tak z torebki, cały proces gotowania odbywa się w torebce strunowej.
Wkładamy do torebki nasze ulubione składniki i za kilka minut omlet gotowy.
Mój omlet ugotowałam z półpłynnym środkiem ale tutaj pełna dowolność wystarczy dłużej gotować i środek zetnie się całkowicie.
Zapraszam serdecznie.
Omlet z torebki.
Składniki: ( 1 omlet )
- 3 średnie jaja
- 1/4 zielonej papryki
- 1 mała kiełbaska śląska
- sól morska
- pieprz
- 1 - 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- torebka strunowa
Torebka strunowa musi być szczelna bez dziur aby masa nie wypłynęła podczas gotowania.
Torebkę umieściłam w miseczce i wbiłam do niej jaja.
Torebkę zamknęłam i potrząsając rozkłóciłam jaja.
Paprykę pokroiłam w kosteczkę, kiełbasę podobnie, włożyłam do woreczka.
Włożyłam także natkę, sól i pieprz.
Z torebki usunęłam powietrze i zamknęłam ją.
W garnku zagotowałam wodę i umieściłam woreczek w gotującej wodzie.
Gotowałam omlet przez 13 - 15 minut.
Po tym czasie wyjęłam torebkę z wody
i delikatnie wysunęłam omlet z torebki.
Smacznego.
Pomysł znaleziony gdzieś w sieci.
"Podróże małe i duże"
Bałtyk |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.