Jedni używają go jako kosmetyk, inni tak jak ja w kuchni, wart jest najlepszych dań.
Tym razem będzie prosto i znakomita pasta do chleba powstanie.
Uwaga, uwaga, zabieramy się do kręcenia.
Pasta z oleju kokosowego i miodu.
Składniki:
- 200 g oleju kokosowego
- 5 łyżek miodu - miałam wielokwiatowy
- 3 łyżeczki świeżych, posiekanych listków tymianku
- ok. 1/4 łyżeczki soli różowej himalajskiej
- szczypta świeżo zmielonego pieprzu
Podgrzewałam na wolnym ogniu ciągle mieszając aż składniki się połączyły.
Potem przelałam zawartość garnka do miski, dodałam posiekany tymianek, sól i pieprz i pozostawiałam do wystygnięcia.
Co jakiś czas mieszałam pastę aby równomiernie stygła.
Potem wstawiłam ją do lodówki dopóki całkowicie nie wystygła.
Rewelacyjnie smakuje ze świeżym chlebem.
Smacznego.
Źródło [ klik ]
"Podróże małe i duże"
Lecę bo chcę |
2 komentarze
przyznam szczerze, że nigdy nie robiłąm nic z oleju kokosowego..
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie ;)
Przyznam szczerze że czas nadrobić ten czas bez oleju kokosowego.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.