środa, 11 listopada 2015

Kluski wiedeńskie z fasolką szparagową i bułeczką

Wszyscy wiedzą że nie ma nic lepszego niż własnoręcznie przygotowane kluski czy pierogi.
Jeśli do tego są z dodatkami ulubionymi to niewiele potrzeba aby obiad był gotowy.
Te kluseczki są bardzo sycące z dodatkiem sera Grana Padano, polecam.
Kluski wiedeńskie z fasolką szparagową i bułeczką.


                 Składniki:
  • 250 g mąki pszennej
  • 250 g masła
  • 4 - 5 jaj
  • 150 g szynki wędzonej
  • 100 g zmielonych orzechów laskowych
  • 100 g tartego sera Grana Padano
  • pieprz
  • sól morska
  • fasolka szparagowa do podania
Żółtka oddzieliłam od białek a z białek ubiłam na sztywno pianę ze szczyptą soli.
Szynkę drobniutko pokroiłam
Masło utarłam na puszystą masę i stale ucierając dodawałam po 1 żółtku.
Cały czas mieszając dodałam do masła posiekaną szynkę, dodałam również zmielone orzechy.
Teraz na przemian dodawałam ciągle ucierając porcję ubitej na sztywno piany, przesianą mąkę oraz tarty ser.
Przyprawiłam do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszałam.
W garnku zagotowałam wodę z solą.
Nabierałam łyżką porcje ciasta i wkładałam na wrzątek.
Gotowałam do momentu wypłynięcia.
Podałam z ugotowaną fasolką szparagową i przyrumienioną na masełku bułką tartą.
Smacznego.
Przepis z archiwum.
"Podróże małe i duże" 
Nadmorskie klimaty

6 komentarze

  1. Uwielbiam wszelkiego rodzaju kluski. Tych nie znam.
    Fasolka szparagowa i kluski, świetne połączenie.
    Pozdrawiam:)*

    OdpowiedzUsuń
  2. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Monna czy aby na pewno ten komentarz miał być pod tym postem? Co wspólnego ma ryżowy makaron z kluskami wiedeńskimi?

      Usuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger