Jeśli do tego są z dodatkami ulubionymi to niewiele potrzeba aby obiad był gotowy.
Te kluseczki są bardzo sycące z dodatkiem sera Grana Padano, polecam.
Kluski wiedeńskie z fasolką szparagową i bułeczką.
Składniki:
- 250 g mąki pszennej
- 250 g masła
- 4 - 5 jaj
- 150 g szynki wędzonej
- 100 g zmielonych orzechów laskowych
- 100 g tartego sera Grana Padano
- pieprz
- sól morska
- fasolka szparagowa do podania
Szynkę drobniutko pokroiłam
Masło utarłam na puszystą masę i stale ucierając dodawałam po 1 żółtku.
Cały czas mieszając dodałam do masła posiekaną szynkę, dodałam również zmielone orzechy.
Teraz na przemian dodawałam ciągle ucierając porcję ubitej na sztywno piany, przesianą mąkę oraz tarty ser.
Przyprawiłam do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszałam.
W garnku zagotowałam wodę z solą.
Nabierałam łyżką porcje ciasta i wkładałam na wrzątek.
Gotowałam do momentu wypłynięcia.
Podałam z ugotowaną fasolką szparagową i przyrumienioną na masełku bułką tartą.
Smacznego.
Przepis z archiwum.
"Podróże małe i duże"
Nadmorskie klimaty |
6 komentarze
Wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję, polecam do wypróbowania.
UsuńUwielbiam wszelkiego rodzaju kluski. Tych nie znam.
OdpowiedzUsuńFasolka szparagowa i kluski, świetne połączenie.
Pozdrawiam:)*
Świetne kluski i obiad super, polecam Lusiu, pozdrawiam.
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńMonna czy aby na pewno ten komentarz miał być pod tym postem? Co wspólnego ma ryżowy makaron z kluskami wiedeńskimi?
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.