Tym razem pod nóż poszedł ser z białą i niebieską pleśnią który idealnie pasuje do fig, potem tylko dressing i sałatka gotowa.
Zapraszam do wypróbowania.
Jesienna sałatka z figami.
Składniki:
- 150 g sera Bavaria blu ser z białą i niebieską pleśnią
- 2 świeże figi
- 3 rzodkiewki
- 4 plasterki imbiru marynowanego [ klik ]
- 1/2 główki sałaty rzymskiej
- 1 łyżka octu cherry
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżeczka ziół do sałatek
- 2 łyżki oliwy
- szczypta soli
Sałatę rzymską pokroiłam w paseczki, ułożyłam na talerzu, figi pokroiłam w cząstki i również ułożyłam na talerzu.
Ser pokroiłam w plasterki i wylądował na talerzu a rzodkiewki pokroiłam w cieniutkie pół plasterki, ułożyłam na serze.
Plastry imbiru pokroiłam w cieniutkie paseczki.
Wymieszałam składniki dressingu w słoiczku potrząsając i taką emulsją polałam składniki na talerzu.
Lekko przemieszałam widelcem aby smaki się połączyły.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Wspomnienia z wakacji |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.