Sałatka jest przepyszna, czerwony pieprz fajnie strzela pod zębami.
Dressing na bazie białego octu balsamicznego nadają sałatce charakteru.
Dodam tylko że ocet ma być biały a nie ciemny, tu tkwi sekret.
Zachęcam do spróbowania.
Sałatka z rukoli, awokado i czerwonego pieprzu.
Składniki:
- garść rukoli
- 1 awokado
- 10 - 12 pomidorków koktajlowych
- kilka łyżek startego parmezanu
- 2 - 3 łyżki czerwonego pieprzu
- 2 łyżki białego octu balsamicznego - koniecznie biały
- 1 łyżka miodu
- 5 łyżek oliwy
Na talerzu ułożyłam umytą i osuszoną rukolę, poprzekrawane na połówki pomidorki koktajlowe.
Ułożyłam także kawałki awokado.
Składniki dressingu wymieszałam i polałam nim sałatkę.
Posypałam startym parmezanem i posypałam pieprzem czerwonym.
Smacznego.
Źródło tutaj [ klik ]
"Podróże małe i duże"
Władysławowo - port |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.