Użyłam mrożonych jeżyn i tym samym przywołałam lato.
Ciasto robi się szybko aby potem cieszyć się pysznym smakiem. Do kawy czy herbaty znakomite.
Pomidorowe ciasto z jeżynami.
Składniki: ( tortownica 22 cm )
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 6 łyżek oleju
- 1 szklanka soku pomidorowego
- 1 jajo
- 2 łyżki cukru migdałowego
- 300 g jeżyn
- cukier puder migdałowy do posypania
Teraz do miski wsypałam mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszałam łyżką aż powstało lejące, gładkie ciasto.
Połowę jeżyn wsypałam do ciasta, wymieszałam.
Tortownicę wyłożyłam papierem do pieczenia, dno i boki i wylałam do niej ciasto.
Resztę jeżyn ułożyłam na cieście.
Piekłam ciasto w piekarniku nagrzanym do 180 C piekarniku z opcją grzania góra/dół przez 40 - 50 minut do suchego patyczka.
Po całkowitym wystygnięciu posypałam cukrem pudrem migdałowym.
Smacznego.
Pomysł z archiwum.
"Podróże małe i duże"
Letnie obłoczki |
1 komentarze
There's certainly a great deal to learn about this subject.
OdpowiedzUsuńI love all the points you made.
Feel free to surf to my web site: Chung cư giá rẻ Thanh Xuân
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.