Marlin jest rybą bardzo delikatną i bardzo smaczną, dlatego polecam gorąco.
Przepis kuchni francuskiej z ulotki Biedronki.
Pieczony marlin z sosem béarnaise.
Składniki:
- 4 rozmrożone steki marlina
- olej do smażenia
- sól morska
- pieprz
- 3 drobno posiekane szalotki
- kilka gałązek estragonu
- 50 ml octu winnego
- 50 ml białego wytrawnego wina
- 3 żółtka
- 200 g masła
- 1/2 cytryny
- sól
- biały pieprz
Teraz wszystko przecedziłam przez sito i odstawiłam do ostygnięcia.
Żółtka ubiłam na parze a kiedy zgęstniały nie przerywając ubijania dodawałam do nich porcjami masło a następnie zredukowane wino i sok z cytryny.
Doprawiłam do smaku solą i pieprzem białym.
Steki z marlina posypałam solą i pieprzem i smażyłam na oleju około 2 minut z każdej strony.
Steki podałam polane sosem.
Smacznego.
Przepis kuchni francuskiej.
"Podróże małe i duże"
Margarytki |
5 komentarze
Niezłe :)
OdpowiedzUsuńDzięki.
UsuńFajny wpis!
OdpowiedzUsuńDzięki wielkie.
UsuńQue maravilha.
OdpowiedzUsuńUm abraço e continuação de uma boa semana.
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.