Zachęcam do szybkiego wykorzystania przepisu, wykonacie potrawę w 30 minut.
Grzyby nadziane mięsem i serem blue stilton to wyśmienity posiłek.
Pieczarki z mięsem i serem.
Składniki:
- 4 duże pieczarki
- 4 plastry sera salami
- 150 g mielonego mięsa wieprzowego
- mała cebula
- 1 ząbek czosnku
- 100 g sera blue stilton
- sól morska
- pieprz cytrynowy
- masło klarowane
- listki szałwii
Cebulę i czosnek pokroiłam w kostkę, odcięłam ogonki z grzybów i posiekałam.
Na patelni rozgrzałam masło i podsmażyłam cebulę i czosnek, dodałam posiekane ogonki pieczarek i mięso.
Smażyłam aż mięso nabrało złotej barwy.
Doprawiłam solą i pieprzem cytrynowym do smaku.
Na dno każdego kapelusza pieczarki włożyłam kilka grudek sera blue stilton, potem plaster salami, podsmażone mięso i na wierzch pokruszyłam ser blue stilton.
Do każdej pieczarki dodałam po listku szałwii.
Zapiekałam pieczarki 15 minut w temperaturze 180 C z opcja grzania góra/dół.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Wiosenny bukiet |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.