Pasta jest pyszna na śniadanie do świeżych bułek czy do pracy na kanapki, zachęcam do zrobienia.
Pasta rybna z węgorza i karmazyna.
- 1/4 średniego węgorza wędzonego
- 1 średni karmazyn wędzony
- 1 dymka ze szczypiorem
- 4 jaja ugotowane na twardo
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżeczki musztardy sarepskiej
- pieprz
- sól - niekoniecznie
Przygotowanie:
- Oba gatunki ryb obrałam ze skóry, ości i przełożyłam do misy blendera.
- Dodałam pokrojoną dymkę wraz ze szczypiorem, także posiekane jaja na twardo, majonez i musztardę i zmiksowałam wszystko na pastę.
- Dodałam pieprz do smaku i jeśli pasta nie byłaby słona to odrobinę soli, moja była dość słona.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Nadmorska karpa |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.