Tym razem "chodził za mną" kurczak i w końcu nie dało odporu i kurczak wylądował na moim talerzu.
Macie też tak?
Zapraszam na pysznego kurczaka.
Kurczak czosnkowo - ostrygowy.
Składniki:
- kurczak o wadze ok. 1,7 kg
- 5 - 6 ząbków czosnku
- 2 - 3 łyżki sosu ostrygowego
Otrzymaną miksturą natarłam kurczaka pod skórką tam gdzie dało radę ją oderwać a resztę na skórce.
Piekłam kurczaka w piekarniku nagrzanym do 180 C z opcją grzania góra/dół przez 1,5 godziny.
Pierwszą godzinę piekłam z przykryciem a ostatnie 30 minut bez przykrycia aby skórka się zrumieniła.
Do podania ulubione dodatki, surówki, pieczone ziemniaczki.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
W porcie Władysławowo |
2 komentarze
jaki ładny kurczaczek :) może kiedyś jak będę miała sos ostrygowy, to zrobię!
OdpowiedzUsuńSos ostrygowy do zakupu w każdym markecie na stanowisku z produktami do sushi.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.