Potrawa jest aromatyczna i bardzo smaczna, zachęcam do wypróbowania.
Jesienna kapusta z grzybami.
Składniki:
- ok. 1 kg białej kapusty
- 2 garście suszonych grzybów
- gałązka kocanki włoskiej
- gałązka rozmarynu
- 2 - 3 liście laurowe
- 1 łyżka proszku z suszonych pomidorów
- 1 łyżka suszu z opieniek
- 1 łyżeczka suszu z kani
- 1 łyżka jarzynki warzywnej bez soli
- 1 łyżka ziela kocanki
- 1 łyżeczka kozieradki suszonej
- ok. 500 ml bulionu grzybowego
Grzyby namoczyłam na noc w zimnej wodzie.
Rano gotowałam je w tej samej wodzie z dodatkiem ziół i listków laurowych do miękkości.
Grzyby po ugotowaniu poprzekrawałam.
Kapustę poszatkowałam i włożyłam do garnka, zalałam bulionem z gotowania grzybów, dodałam wszystkie dodatki i przyprawy i gotowałam do miękkości jakieś 30 minut.
Wtedy do garnka z kapustą dodałam grzyby i razem jeszcze gotowałam jakieś 30 minut.
Doprawiłam do smaku solą i pieprzem.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Na morzu |
2 komentarze
U nas już zima:)))sypnęło śniegiem i pada cały czas:))))takie danie wyśmienite na dzisiejszą aurę:))Pozdrawiam serdecznie:))
OdpowiedzUsuńPolecam i pozdrawiam Reniu
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.