Oczywiście mogą być rogale albo bułki maślane ważne aby były czerstwe, wtedy smakują najlepiej.
Zachęcam do wypróbowania mojego dania.
Chrupiące talarki z truskawkami.
Składniki:
- wąska chałka, maślane rogale lub bułki maślane lekko czerstwe
- 2 jaja
- 50 ml mleka
- 1/2 łyżeczki przyprawy do kawy i deserów
- 1 szklanka truskawek + do dekoracji
- 1 łyżka cukru trzcinowego
- olej do smażenia
Jajo roztrzepałam z przyprawą i mlekiem.
Każdy plaster chałki maczałam w mleku z jajem i smażyłam na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Truskawki zmiażdżyłam widelcem razem z cukrem i podałam z talarkami.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Port Władysławowo |
2 komentarze
cudne!
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.