wtorek, 15 września 2015

Tilapia z pieprzem cytrynowym i sałatką

Tilapię robiłam ja a sałatkę w tym samym czasie robił Przemek co w rezultacie przyniosło szybki i smaczny obiad.
Takie szybkie obiady to zbawienie jak nie mamy czasu.
Polecam serdecznie nasz obiad, może komuś zasmakuje. 
Tilapia z pieprzem cytrynowym i sałatką.

   
                 Składniki:
  • filety z tilapii 
  • pieprz cytrynowy
  • sok z cytryny
  • sól himalajska różowa 
  • bułka tarta ze złocistym lnem
  • jajo
                 Sałatka:
  • 3 liście sałaty lodowej
  • 2 pomidory pokrojone w kostkę
  • 2 ogórki kiszone pokrojone w kostkę 
  • pęczek szczypiorku
  • sól różowa himalajska
  • pieprz
  • kiełki lucerny
  • kiełki rzodkiewki
  • 2 łyżki oleju rzepakowego

Filety umyłam i osuszyłam a potem natarłam pieprzem cytrynowym i oprószyłam solą himalajską.
Potem skropiłam filety sokiem z cytryny i odstawiłam na 10 minut.
Filety maczałam w rozmąconym jaju, obtaczałam w bułce tartej i smażyłam z obu stron na złoty kolor.
Sałatę pokroić na kawałki, dodać pokrojony ogórek, pomidory, posiekany szczypiorek, wymieszać, posolić, posypać pieprzem, skropić oliwą i wymieszać.
Dodać kiełki lucerny i rzodkiewki i ponownie wymieszać.
Rybę podałam z sałatką.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Uroki zachodzącego słońca

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger