Takie szybkie obiady to zbawienie jak nie mamy czasu.
Polecam serdecznie nasz obiad, może komuś zasmakuje.
Tilapia z pieprzem cytrynowym i sałatką.
Składniki:
- filety z tilapii
- pieprz cytrynowy
- sok z cytryny
- sól himalajska różowa
- bułka tarta ze złocistym lnem
- jajo
- 3 liście sałaty lodowej
- 2 pomidory pokrojone w kostkę
- 2 ogórki kiszone pokrojone w kostkę
- pęczek szczypiorku
- sól różowa himalajska
- pieprz
- kiełki lucerny
- kiełki rzodkiewki
- 2 łyżki oleju rzepakowego
Filety umyłam i osuszyłam a potem natarłam pieprzem cytrynowym i oprószyłam solą himalajską.
Potem skropiłam filety sokiem z cytryny i odstawiłam na 10 minut.
Filety maczałam w rozmąconym jaju, obtaczałam w bułce tartej i smażyłam z obu stron na złoty kolor.
Sałatę pokroić na kawałki, dodać pokrojony ogórek, pomidory, posiekany szczypiorek, wymieszać, posolić, posypać pieprzem, skropić oliwą i wymieszać.
Dodać kiełki lucerny i rzodkiewki i ponownie wymieszać.
Rybę podałam z sałatką.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Uroki zachodzącego słońca |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.