Nie pamiętałam nawet składników tylko że były smażone.
Dodałam składniki według swoich upodobań i wyszło super danko, polecam.
Świeże smażone ogórki.
Składniki:
- 6 ogórków gruntowych bez pestek
- 1 łyżka masła klarowanego
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 łyżeczki kopru włoskiego
- kilka gałązek koperku
- sól różowa himalajska
- Ogórki obrałam ze skórki, przekroiłam wzdłuż na połówki i łyżką wyskrobałam ziarenka, pokroiłam w paseczki.
- Na patelni rozgrzałam masło i smażyłam paski ogórków kilka minut aż lekko się zeszkliły.
- Dodałam teraz na patelnię posiekany czosnek i chwilkę jeszcze smażyłam.
- Dodałam suszony koper włoski oraz posiekany koperek i lekko posoliłam, wymieszałam.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Obraz na dobranoc |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.