Sernik na zimno z dodatkiem winogron oraz z galaretką o smaku pinacolady.
Ciekawe połączenie smaków a rezultat zaskakująco pyszny.
Polecam aby spróbować.
Sernik na zimno z winogronami i galaretką pinacolada.
- 1 galaretka o smaku pinacolada
- 350 ml wrzącej wody
- 1 galaretka o smaku limonki i trawy cytrynowej
- 250 ml wrzącej wody
- 500 ml śmietanki kremówki
- 1 śmietanfix
- 450 g serka homogenizowanego waniliowego
- 1 szklanka ciemnych winogron bez pestek + 1/2 szklanki do masy serowej
- 1/2 szklanki zielonych winogron bez pestek
- 1 łyżka przyprawy do mas serowych
Przygotowanie sernika:
- Galaretkę o smaku pinacolady rozpuściłam w 350 ml wrzącej wody i pozostawiłam do przestudzenia.
- Galaretkę o smaku limonki i trawy cytrynowej rozpuściłam w 250 ml wrzącej wody i pozostawiłam do wystudzenia.
- Winogrona umyłam i poprzekrawałam na połowę wyciągając pestki.
- Śmietankę ubiłam na sztywno dodając śmietanfix.
- Ubitą śmietanę połączyłam z serkiem waniliowym.
- Dodałam także do masy przyprawę do mas serowych a także przestudzoną rozpuszczoną galaretkę o smaku limonki, wymieszałam.
- Dodałam teraz do masy połówki winogron i wymieszałam.
- Tortownicę wyłożyłam papierem do pieczenia i wylałam do niej masę serową.
- Tortownicę wstawiłam do lodówki do stężenia, potem wyjęłam ułożyłam resztę winogron i zalałam tężejącą galaretką o smaku pinacolady.
- Ponownie wstawiłam do lodówki do stężenia na 3 - 4 godziny.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Jastrzębia Góra |
6 komentarze
słodko orzeźwiający :)
OdpowiedzUsuńPyszny, poleca serdecznie .
UsuńŚwietne ciacho, musi być pyszne :-)
OdpowiedzUsuńJest pyszne, polecam.
Usuńidealny na upały
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie :)
Znakomity nie tylko na upały, dziękuje za zaproszenie.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.