Polecam gorąco do spróbowania.
Portobello nadziane quinoą.
Składniki:
- 5 pieczarek portobello
- 1/2 czerwonej cebuli
- 1/4 czerwonej papryki
- 10 cm kiełbasy podwawelskiej
- 1 ząbek czosnku
- 3/4 szklanki komosy ryżowej
- 10 plasterków sera żółtego np. gouda
- 20 g sera twarogowego wędzonego
- olej rzepakowy
- sól morska
- pieprz
- 1 pomidor
Komosę ryżową zalałam 1 szklanką osolonej wody i gotowałam do miękkości przez 15 minut.
Na oleju przesmażyłam cebulkę posiekaną oraz czosnek a także pokrojoną w kosteczkę kiełbasę i paprykę czerwoną a także ogonki grzybów drobno posiekane.
Każdą pieczarkę w środku posmarowałam olejem rzepakowym.
Na dno pieczarki włożyłam plaster sera żółtego, włożyłam po łyżce komosy ryżowej, okruchy sera wędzonego.
Teraz docisnęłam farsz i włożyłam jeszcze po łyżce farszu z kiełbasą.
Przykryłam wszystko plastrem pomidora i na końcu plastrem sera żółtego.
Pieczarki ułożyłam na blaszce do pieczenia
i włożyłam do piekarnika nagrzanego do 180 C z opcją grzania góra/dół na 20 minut.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Jastrzębia Góra |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.