Dodamy to i owo a rezultat ? no może sprawdzicie sami?
Podwójnie owsiane placuszki.
Składniki:
- 2 szklanki maślanki
- 1 szklanka płatków owsianych
- szczypta soli
- 2 jaja
- 1 łyżeczka sody
- 12 pełnych łyżek mąki owsianej
Płatki owsiane zalałam letnią maślanką i pozostawiłam na 30 minut aby płatki napęczniały.
Potem dodałam pozostałe składniki i wymieszałam.
Smażyłam placuszki na suchej patelni z obu stron na złoty kolor.
Podałam placuszki z miodem jagodowym i syropem klonowym.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Złoty piach Bałtyku |
2 komentarze
szczerze powiem, że aż zgłodniałam
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie http://rategazelle.blogspot.com/
O to dobry objaw, dziękuje za zaproszenie.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.