No to jesteście w dobrym miejscu, bo teraz można je wykorzystać do super dnia na drugi dzień i będzie pyszny obiad.
Oczywiście ja dziś podam proporcje na naleśniki abyście je mogli zrobić nawet jak Wam ich nie zostanie.
Polecam gorąco.
Naleśnikowy makaron z chorizo.
Składniki:
Ciasto: ( 7 naleśników średnica patelni 24 cm )
- 1 szklanka mleka
- 1/2 szklanki wody
- 1 szklanka mąki pszennej
- 2 jaja
- szczypta soli
- 1 łyżka oleju
- 140 g - 1 kiełbaska chorizo
- 2 - 3 kiełbaski surowe
- pęczek szczypiorku
- 1/2 strąka papryki czerwonej
- garść kiełków rzodkiewki
Potem upiekłam naleśniki, po przestudzeniu zwinęłam je w rulon i pokroiłam na paski szerokości około 1/2 centymetra.
Rozwinęłam i makaron gotowy.
Obrałam surowe kiełbaski z osłonek.
Kiełbasę chorizo pokroiłam w plastry i podsmażyłam na suchej patelni tak aby wytopił się z niej paprykowy olej i wtedy dodałam pokruszone kiełbaski surowe i podsmażyłam je na rumiano.
Na patelnię dodałam teraz pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną, smażyłam 5 minut.
Na patelnię dodałam makaron naleśnikowy, wymieszałam całość, dodałam posiekany szczypiorek i danie gotowe.
Na talerzu posypałam kiełkami rzodkiewki.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Kwiaty sierpnia |
2 komentarze
och Dorotko
OdpowiedzUsuńnarobiłaś mi ogromnej ochoty na "makaron" z chorizo.
Pozdrawiam:)*
Polecam Łucjo, jest pyszny. Pozdrawiam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.