Jako dodatek dodajcie, dżem, miód, syrop klonowy albo co Wam w duszy gra.
Polecam na śniadanie albo deser, jak wolicie.
Maślankowe, puszyste placuszki.
Składniki:
- 2 szklanki maślanki
- 2 jaja
- szczypta soli
- 1/2 mąki pszennej graham
- 1 szklanka mąki pszennej T 650
- 4 - 5 łyżek soku z jabłek
- syrop klonowy do podania
Jaja wymieszałam z maślanką i sokiem z jabłek i wlałam do miski z mąką, dokładnie wymieszałam.
Piekłam placuszki na suchej patelni nabierając po łyżce ciasta z obu stron na złoty kolor.
Podałam z syropem klonowym.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Kwiaty lata - hortensje |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.